4 ägg
1 stor övermogen banan eller 2 små (+ 1 tunn skiva från mitten av en banan till dekoration om så önskas. Det går annars bra att skiva slantar av banan och dekorera ytan med.)
4-6 st
färska dadlar beroende på storlek (medjooldadlar är väldigt stora så då behövs inte lika många)
1 msk
citronsaft (kan uteslutas)
50 g
smält kokosolja eller ghee (eller hälften-hälften)
1 dl
kokosmjöl (gul i färgen, aromatisk och fiberrik – inte malda kokosflingor)
1/2 tsk
vaniljpulver
1,5 dl
mandelmjöl
1 krm
salt
1,5 tsk
bakpulver (eller 1 tsk bikarbonat men uteslut då inte citronsaften)
2 dl
hackade nötter (gärna pecan eller valnötter – men kan uteslutas)
sockerfri bananglass), toppa fruktsallad med eller ha i hemmagjord nyponsoppa. Du kan ersätta med kokossocker och använda uppåt 0,5 dl om du vill ha dem riktigt söta. Du kan ersätta med kokossocker och använda uppåt 0,5 dl om du vill ha dem riktigt söta
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Tillsätt havremjöl och potatismjöl och salt och vispa tills smeten är slät utan klumpar
Det är svårt att få till söta småkakor utansocker p. Jag har använt rårörsocker och agavesirap istället för vittsocker och vanlig socker-sirap så receptet är inte sockerfritt
*Xantangummi – är ett naturligt framställt förtjocknings- och stabiliseringsmedel. pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker och vi tyckte att receptet passade väl in bland de andra bakade desserterna i bokens avslutande kapitel
Nilla's Kitchen. En saftig och extra lyxig smulpaj som mättar och bidrar med både näring och njutning. Det är något visst med pecannötter som gör att de passar extra bra i desserter
Jag har valt att använda kokossocker men man kan använda rårörsocker eller muscavadosocker. Sockerkristallerna ska helst lösa upp sig så att smeten blir helt slät
Ännu ett av mina favoritrecept ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Gör egen cashewglass eller köp en bra sockerfri rawglass eller mandelklass
Jag har såklart bakat min utan gluten, mjölk och vittsocker. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. baka, Bakning, Dessert, Okategoriseradebaka med bönor, bönkaka, black bean brownie, chokladkaka, clean food, Glutenfritt, laktosfritt, Mjölkfritt, Sockerfritt, svarta bönor ca 14 bitar
Smörgåstårta LCHF – Paleo. Foto Lindha Vikström. Smörgåstårta à la Ecocaféet. Som jag skrivit tidigare så jobbar jag som receptkonsult åt nyligen öppnade Ecocaféet i Östersund
Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla den här underbara chokladskapelsen… Bananbrownie var tanken men eftersom att den blev så saftig och samtidigt kompakt – på ett bra sätt – så klämde jag in “fudge” i namnet också
Banankakan är både glutenfri och mjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg. Det behövs inte så mycket extra socker eftersom både bananer och dadlar är söta i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.