Banankaka – glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker (paleo)
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg 1 stor övermogen banan eller 2 små (+ 1 tunn skiva från mitten av en banan till dekoration om så önskas. Det går annars bra att skiva slantar av banan och dekorera ytan med.)
  • 4-6 st färska dadlar beroende på storlek (medjooldadlar är väldigt stora så då behövs inte lika många)
  • 1 msk citronsaft (kan uteslutas)
  • 50 g smält kokosolja eller ghee (eller hälften-hälften)
  • 1 dl kokosmjöl (gul i färgen, aromatisk och fiberrik – inte malda kokosflingor)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk bakpulver (eller 1 tsk bikarbonat men uteslut då inte citronsaften)
  • 2 dl hackade nötter (gärna pecan eller valnötter – men kan uteslutas)
  • 1,5 dl russin (valfritt)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.