Banankaka
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 13 dl strösocker
  • 12 st ägg
  • 15 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 tsk bikarbonat
  • 11 tsk ingefära
  • 12 tsk kanel
  • 10.5 dl mjölk eller  0.5 dl kallt vatten och  2 tsk snabbkaffepulver
  • 12 st mogna bananer
  • 1100 g smör 3 dl strösocker 2 st ägg 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk ingefära 2 tsk kanel 0.5 dl mjölk eller  0.5 dl kallt vatten och  2 tsk snabbkaffepulver 2 st mogna bananer
  • 1100 g smör 3 dl strösocker
  • 12 st ägg
  • 15 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk ingefära 2 tsk kanel
  • 10.5 dl mjölk eller  0.5 dl kallt vatten och  2 tsk snabbkaffepulver 2 st mogna bananerMät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret mjuknar. 100 g smör 3 dl strösocker Smör och strösocker. Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter. (Ett tips är att använda slickepott för att enkelt smörja med vanligt smör. Låt bara smörklicken vara framme i rumstemperatur en stund så det blir mjukt.) Smord och bröad sockerkaksform. Rör ihop smör och socker. Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. Smör och strösocker ihopblandat. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet med elvisp (mellan varje ägg). 2 st ägg Första ägget. Vispa till en jämn smet. Andra ägget. Vispa till en jämn smet. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en bunke.Tillsätt till smeten och rör ihop till en jämn smet med elvispen. 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk ingefära 2 tsk kanel Vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära, kanel. Blanda. Tillsätt mjölblandningen till smeten. Blanda. Blanda ihop vatten och snabbkaffepulver om du vill ha det istället för mjölk.Mosa bananerna ordentligt. 0.5 dl mjölk eller  0.5 dl kallt vatten och  2 tsk snabbkaffepulver 2 st mogna bananer Vatten och snabbkaffepulver. Skalade bananer. Mosad banan. Tillsätt mjölken eller kaffeblandningen samt de mosade bananerna till smeten och rör till en jämn smet. Tillsätt mosad banan och mjölk eller kaffe. Färdig smet. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timma. Smeten i formen. Grädda i ugnen. Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna under sockerkaksformen.Förvara sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt! Färdig banankaka. Uppstjälpt banankaka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.