Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
De här små semlorna är extra trevliga att bjuda på. Och eftersom de är små får man ta två. Läs också. Klassisk semla – här är receptet Minisemlor Ingredienser 30–40 stycken 75 g smör 2 1⁄2 dl mjölk 25 g jäst 3⁄4 dl strösocker 1 krm salt 1 ägg 1/2 msk mald kardemumma 1 1/2 tsk bakpulver 7–8 dl vetemjöl Fyllning 150 g mandelmassa, grovriven 1 dl mjölk 2 tsk vaniljsocker 1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång 3 dl vispgrädde Pensling & garnering 1 ägg florsocker Gör så här Smält smöret
Ett av de första recepten som jag sparade när jag precis flyttat hemifrån var detta. Min jobbarkompis hade bakat en så god sockerkaka med smörkräm på som kallades för Tuppkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.