1 yoghurt,
fil eller soja/havre-baserad motsvarighet
1 honung
eller sirap
1 kokosfett
och pumpakärnor till formen1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. 2. Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten. 3. Blanda alla torra ingredienser. Mosa 2 bananer, rör ner dem, yoghurt och honung i mjölet. 4. Häll smeten i formen. Halvera den tredje bananen längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor. 5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller tills brödet är genomgräddat. 6. Stjälp upp och låt svalna på galler. 7. Servera brödet som det är eller med smör/färskost, ost och marmelad. TipsByt ut en del av fröerna mot nötter eller mandel. Brödet går jättebra att rosta och frysa om det skulle bli något över.
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Grädda bananbrödet i nedre delen av ugnen cirka 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.