4 bananer
(gärna brunprickiga) 4 dl vetemjöl 1 tsk vitvinsvinäger 0,5 dl rapsolja 1,5 dl havredryck 1,5 dl brunt farinsocker 1 tsk Kockens bikarbonat 0,5 tsk Kockens kanel malen Ekologisk 0,5 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk 0,5 tsk saltSätt ugnen på 180 ֯C och klä en avlång form med bakplåtspapper. Blanda havremjölk, vinäger, rapsolja och mosa tre av bananerna i en bunke – spara en av dem. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, brunt farin och bikarbonat i en egen bunke. Blanda sakta ner mjölblandningen i bunken med vätskan. Häll smeten i formen. Dela den sparade bananen på längden och lägg halvorna med snittytan uppåt i smeten. Grädda i 60 minuter. Vet du inte vad du ska göra med de där bananerna som blivit bruna? Här är ett enkelt recept på ett saftigt och härligt kardemummadoftande bananbröd.
Den kan både ätas till frukost och mellanmål, gärna med nötsmör eller ost på, och den kan ätas som fikabröd eller till efterrätt med någon god vaniljhistoria och bär
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Grädda bananbrödet i nedre delen av ugnen cirka 1 timme
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Jag vet inte hur det är med er men jag fullkomligt älskar filmjölksbröd. Dessutom hey, vem vill inte bli av med de där övermogna bruna fula bananerna i fruktskålen liksom
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Mosa bananen och rör ner den i de torra ingredienserna tillsammans med yoghurt, mjölk och sirap. Glutenfritt bananbröd2 dl rena havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 1 timme, känn med en sticka att den är torr
Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten. Halvera den tredje bananen längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.