Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfrittoch komjölksfritt. Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Men definitivt ett mycket bra val när du själv vill njuta av något sött, segt och tuggigt, eller kanske bjuda på något gott till kaffet om du får oväntat besök (väntat går givetvis också bra)
Aprikoser är lite saftigare i konsistensen och dessutom innehåller de inte lika mycket fruktsocker vilket i sin tur gör att de inte påverkar blodsockret (och fettinlagringen) lika mycket
De innehåller inte något vete, inget sockeroch ingen mjölk. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Vete, sockeroch mjölk är uteslutet sedan tidigare, men nu vill jag även äta ägg-fritt eftersom jag jobbar på att få bort ett virus i kroppen som legat och "lurat" i flera decennier
Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossockereller honung och blanda ner i smeten
Är du också sugen på att prova en semla som är fri från vetemjöl, socker, mjölk och ägg. Jag tycker det är enklast att hälla grädden i en liten plastpåse (eller spritspåse om du har), klippa ett litet hål i ett hörn och spritsa ut grädden jämnt på varje bulle
Tanken är att man ska lära sig att lyssna till kroppens signaler av hunger och mättnad utan sockersug, vilket i slutändan även främjar en hälsosam vikt
Om det beror på att bananpannkakor inte är regular plättar eller att jag helt enkelt umgåtts för mycket med folkslaget som säger pannkakor istället för plättar, det vet jag inte, men ni behöver inte rätta mig
Ät med keso, bär, kvarg eller vad du nu gillar. proteinvåfflor med banan, ägg och keso. Börja med att mosa bananen och blanda sedan i övriga ingredienser
Denna choklad-och banankaka bakade jag på tidigare i vintras, då jag ville baka något till de cafégäster som efterfrågar osötade bakverk eller åtminstone sötade med mindre socker
För de mesta innehåller det massvis med sockeroch andra mer eller mindre bra tillsatser. Jag älskar Flapjacks och faller för frestelsen ibland och köper mig en när energin dalar och/eller hungern gör sig påmind och jag är på språng
Jag har idag varit och tränat lite crossfit, härligt gott trött men ändå mycket engeri till annat. Det är alltid kul att testa lite annorlunda "nyttiga" varinanter på mellanmål eller frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.