Lägg hallonen i glas och häll över gräddenoch toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
-) Hur som helst, jättegod och enkel att göra så prova. Själv ska jag sitta och plugga större delen av dagen men då jag hade en helt fantastisk dag igår med nya intryck, mycket skratt och energipåfyllning så ska det nog gå galant att gnugga geniknölarna lite
Kola ochHallonpaj toppad med maräng ochfärskahallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola ochhallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. en hand färskahallon. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Vispa grädden tills du kan hårt. Servera medfärskahallonoch hyvlad mörk choklad. Ju kladdigare en efterrätt är desto godare blir den enligt mig, och vad kan vara kladdigare än chokladmousse
Varva melonkulor ochhallon på fyra tallrikar. Enkelt, fräscht, snyggt och jävligt gott. Skopa upp en rejäl kula glass på varje tallrik och strö över hackade pistagenötter
½ dl citroncurd - gärna hemmagjord. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgräddeochfärskahallon
Dekorera medfärska bär ochcitronmeliss-blad. Jag använde en stjärn-tylloch en spritspåse men det går lika bra att använda en fryspåse eller en strut av bakplåtspapper
Mamma gjorde sin goda kalkon medmamma-god sås. -) Den knallgula passionscurden passar förstås högtiden och just passionsfrukt verkar ha varit poppis i många påskdesserter har jag sett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.