Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. De små firrarna – ansjovisen alltså – måste nog vara osaltade, eller åtminstone riktigt ordentligt avsköljda
Eftersom jag så gott som alltid gör många portioner när jag lagar mat så brukar lunchen dagen efteråt oftast bestå av samma mat som middagen dagen innan
Lägg ut salladsbladen och fördela ansjovisen och äggen på den. Till 1 burk ansjovisfiléer behövs 2 dl vetemjöl, 3 st ägg, 2 dl skorpmjöl, ca 2 dl olja till fritering. Hetta upp oljan till 160 grader och fritera ansjovisen tills den är gyllenbrun. 1 burk ansjovisfiléer
Nedan anrättning har mina vänner fyndigt nog döpt till Bomansjovis med anspelning på mitt efternamn. Jag brukar ha osten under ansjovisen, men det är en smaksak
500 g urtagen småfisk som ansjovis, sardiner eller strömming med benen kvar. 500 g urtagen småfisk som ansjovis, sardiner eller strömming med benen kvar
Skippa inte ansjovisen. Lägg i potatisen pannan och häll på några skedar ansjovisspad, pressa i lite citronsaft och smaka av hela blandningen med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.