Hemmagjorda ”ballerinakakor”. Ballerinakakor är en av mina favoritköpekakor och när jag gjorde min senaste bokserie var det ett måste att ha med en hemmagjord version av ballerinor i boken om Småkakor
De här kakorna var tänkta att efterlikna ballerinakakor, där av utseendet. Kakorna är riktigt goda, men påminner dock mer om schackrutor, med nougat emellan än ballerinakakor
Tyckte det lät så himla gott med hembakade Ballerinakakor när jag såg det här receptet, för det är ju väldigt gott med Ballerinakex och ännu bättre om man kan göra dem själv
Blanda samman allt utom kakaon. Dela degen i två delar och tillsätt kakao i den ena. Platta till och forma degen till fyrkanter och kyl dem en halvtimme i kylskåp
Mixa Ballerinakakorna till fint smul i en matberedare. Det var inte längesen som det var chokladbollens dag och då spånade jag lite idéer till olika varianter man kan göra med just chokladbollar
Cakepops kan man också göra på färdigköpta kakor, så som ballerinakakor eller oreocookies. Cakepops är en söt liten kaka på pinne som passar till alla möjliga slags tillställningar, särskilt bra och poppis på barnkalaset
Lägg Ballerinakakor runt om och stick ner tomtebloss. Max fyllde ju 10 för ett tag sedan. Han har en kompis som är glutenintollerant och då är den här rackaren smidig att bjuda på
Ingredienser1 paket Oreokakor, Ballerinakakor, Singoalla eller andra fyllda kakor100 g färskost tex philadelphiaost200 g choklad Mixa kakorna till småsmulor i en matberedare, och blanda med philadelphiaosten till en smidig smetLåt smeten stå kallt en stund för att stelna liteRulla till kulor lägg dom i kylen för att stelna en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.