Pandoro är en italiensk kaka som traditionsenligt serveras runt jul och nyår. Uttrycket Pan d´oro myntades redan på medeltiden då det endast var de riktigt förmögna som hade råd att låta baka söta, ljusa kakor med ingredienser som ägg, smör, socker eller honung
Och vad är då mera passande än att använda upp dem i något bakverk. Åtminstone här hos oss återkommer dom nu och då, dom bruna bananerna som ingenvill äta
Tre riktigafavoriter här hemma, muffinsen för att det är så lite fett i och de ändå blir så goda, hallonrutorna för att de är så otroligt lättbakade och får så läcker konsistens
Tillsätt resten av de torra ingredienserna, russin och vatten. Blanda till en slät deg. Tips. gör gärna mönster i mackorna med en brödkniv för att ge dem extra karaktär
Populära inlägg. Gi-frallor. Detta bakar jag ofta och tycker är väldigt gott. Runt dessa bröd kommer en härlig skorpa att bildas, är du en av dem som integillar skorpan
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.