Det som är intressant är att det är både bakpulver och jäst i degen. Idag var jag sugen på pizza igen. Det är givetvis svårt att få likadan smak men degen nedan blev faktiskt bättre än jag trott
Deg till baugette, bröd och pizza. Och här har jag bakat pizza. Här står vi kursdeltagare med en åttiokilos deg i mitten och lär oss få upp spänningen i våra baugetter
Jag gillar när man gör med bakpulver istället för jäst, då det alltid finns hemma. Ni kan nog läsa er i bloggen att de finns en och annan pizzadeg med olika recept
Fördela degen/smeten på två plåtar. Men så kom jag på att jag hade ett gammalt recept på jättegoda pizzabullar som jag letade upp och gjorde om till LCHF
Rör eller vispa ner mjölet blandat med salt och bakpulver i vatten och olja. Pizzadegen är kul att tillaga då den bara rörs ihop och inte behöver jäsa, sedan häller man ut den på en bakplåt med bakplåtspapper och förgräddar den lite innan fyllningen läggs på
Rör ihop mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan vatten och rör till en smidig deg i matberedare. Kavla ut den förhand med en nypa mjöl på bakplåtspapper till en tunn pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.