Bakpotatis med kycklingröra
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 14 dl tärnat grillat kycklingkött
  • 11 röd paprika
  • 11 äpple
  • 10,5 finhackad rödlök
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 tsk curry eller garam masala
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 msk vinäger
  • 10,5 dl hackad bladpersilja eller vanlig hackad persilja
  • 12 dl majs (valfritt)
  • 10,5 tsk tabasco eller annan chilisås efter smakSätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn). Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel. Baka potatisen i en långpanna eller galler mitt i ugnen, ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Stick i dem och känn om de är färdigbakta. Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke. Skala och hacka löken. Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med). Skölj paprikan och tärna den. Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt). Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis. Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.