10,5 dl
hackad bladpersilja eller vanlig hackad persilja
12 dl
majs (valfritt)
10,5 tsk
tabasco eller annan chilisås efter smakSätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn). Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel. Baka potatisen i en långpanna eller galler mitt i ugnen, ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Stick i dem och känn om de är färdigbakta. Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke. Skala och hacka löken. Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med). Skölj paprikan och tärna den. Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt). Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis. Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.
Blanda med creme fraiche och caviar. Smaka av med svartpeppar och eventuellt en nypa salt. 4 bakpotatisar. 1 kg räkor med skalGnugga potatisarna rena – du behöver inte torka dem – och nagga dem runt om med en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.