Kall såsmed bostongurka, kapris och örter. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Börja med att steka kycklingen i smör och krydda dem med oregano, svartpeppar och lite chliflakes. Vi åt vår kyckling tillsammans med ugnsrostad sötpotatis, marinerad fetaost och körsbärstomater
Smör (till bakpotatisen). Medan allt tillagas i ugnen, gör såsen. Alternativet är mikron - hacka isåfall hål på alla sidor med en gaffel, lägg potatisen på en tallrik och in i mikron
Blanda ingredienserna till örtsåsen. Örtsås. 4-5 st kycklingfiléer, ca 500 gSaltlag1 l vatten4 msk salt1,5 msk socker1 st ingefära, liten bit torkad1 st lagerblad1 tsk rosmarin1 tsk timjanTill kokning1 st hönsbuljongtärning1 l vattenÖrtsås2 dl lätt crème fraiche0,5 dl gräslök, hackad0,5 dl dill, hackad0,5 tsk citronskal, rivet1 krm saltpepppar, nymaldkokt potatis, lättkokta grönsaker1. Servera kycklingen varm eller kall medörtsås, kokt potatis och grönsake 4-5 st kycklingfiléer,
Receptet kommer från bloggen Food for long life och recepten är precis som bloggtiteln avslöjar, hälsosamma och med en stor tanke på att kroppen ska må bra och att vi ska leva länge, grymt tycker vi på myTaste
Koka upp såsen under vispning och smaka av med salt. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Sås. Skala vitlöken och mixa den tillsammans med persilja, basilika, vin, vatten och maizena
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken medsåsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.