färska örter, ex timjan, persilja och gräslökGnugga potatisarna rena och lägg dem på en ugnsplåt. Salta på den blöta ytan och baka sedan i 40 minuter i 225°C på över- och undervärme. Vänd på dem efter halva tiden.Skär kryss i de färdigbakade potatisarna och lägg dem i en skål. Klicka en liten klicka på creme fraiche på potatiskryssen och strössla över lite färska örter samt några drag på svartpepparkvarnen.
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
/BoelBakade i morse ett bröd med hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl. I farten svängde jag också ihop en tonfiskröra med purjolök, crème fraicheoch majonäs, att ha som pålägg till brödet jag bakat
Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen. Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form
Täck hela ytan med den rivna osten. Stek upp detta, salta och peppra. Servera gärna med ett spanskt vin. Lägg kycklingen och baconen i en ugnsfast form, häll blandningen över
Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Servera med pasta och en god sallad. Täck hela ytan med den rivna osten. Blanda cremefraiche, grädde, sweet chili sauce, pressad vitlöksås och kycklingfond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.