11 st
vitlöksklyftor 100 g svamp t ex skogs- champinjoner 1 msk smör 0,5 dl vitt vin 1 dl crème fraîche 1 tsk dijonsenap 2 dl Parmesan-ost riven 2 dl kokt ris 0,5 dl hasselnötter hackade 2 msk citrontimjan fint hackad 1 msk olivolja 4 st gul lök storaKoka upp rikligt med vatten i en kastrull, koka de oskalade lökarna i cirka 15–20 minuter eller tills de känns mjuka inuti om du använder en potatissticka. Låt rinna av och svalna så pass att du kan hantera dem.
1 Värm
ugnen till 200 grader. Skala lökarna, skär av toppen och gröp försiktigt ut innanmätet med en tesked. Spara de två–tre yttersta lagren på löken (beroende på hur mjuka lagren är). Täck eventuella hål i botten med en lökbit och ställ lökarna i en ugnsform.
1 Hacka
en deciliter av de urgröpta lökbitarna och spara resten till någon annan rätt. Finhacka vitlöken och svampen och fräs dem tillsammans med lökhacket i smöret. Rör i vitt vin, crème fraîche, och senap och koka upp. Vänd ner parmesan och ris, hasselnötter och timjan.
1 Fyll
lökarna med risblandningen och pensla dem runt om med olivolja. Ugnsbaka dem i 20 minuter. Servera med en god tomat- och olivsallad.
med ruccola. tillsätt senap till en skål med höga kanter. 60 gram ruccola eller sallad med gröna blad (valfritt)Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex
Dagens middag blev jättegod, testade en kycklinggratäng som tillagas "allt-i-ett" medris i botten. Idag vaknade jag med världens huvudvärk, mådde illa och hade magont
Servera med tagliatelle, ris eller potatis och lite grönt - eller för all del rött. På min meny står just nu Theracough, Nasoferm, Treo och jag dekorerar med pappersnäsdukar
Vegetariskt. För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans med löken och svampen
För vegetariskt, ta bort korv och bacon och ersätt med annat alternativ. blomkålsris i stället. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.