400 g
blandade bönor (ca 3 burkar) - t.ex. kidneybönor, vita bönor. cannolibönor eller kikärtor
1/2 rödlök
Ev. 1 dl ströbröd alt 1 dl havregryn - om smeten är lös
salt och peppar
200 grader
i mitten av ugnen
20
minuter
Tomatsallad
10
tomater (jag använde gula, röda och blå)
2 salladslökar
1 kruka färsk basilika
2 msk
olivolja
salt och peppar
Skiva tomaterna och löken i tunna skivor. Blanda alltsammans i en skål och ringla över olivolja, blanda med basilikablad och smaka av med salt och peppar.
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Att jag bloggar måste ju betyda att jag har något riktigt gott att dela med mig av. Brukar ha blandad tur med mina vegetariska biffar men denna gången blev det full pott
Men i söndags fick jag till en helt fantastiskt god rätt som jag bara måste dela med mig av. Forma till cirka åtta biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, cirka två minuter på varje sida
Rör i ägg och mjöl och krydda med salt och peppar. Mosa osten med lite av crème fraichen. Blanda med resten av crème fraichen, rosmarin, honung, salt och peppar
Mixa hälften av bönorna i matberedare och mosa hälften grovt med en gaffel. Blanda samman svampfräset med bönorna, psylliumfröskal och smaksätt med chipotlepeppar och salt
Mosa avokadoköttet tillsammans med citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Krydda med peppar. Lägg ihop burgarna med bröd, sallad, skivad tomat, lök, avokadoröra och haloumi
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.