Toppa med smulad getost ochhonungsrostade valnötter. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak
Fisk och skaldjur. Jag hade en sötpotatis liggande i kylskålpet som jag slängde ner bland den vanliga potatisen (kylskåpsrens ni vet) och det gav purén en fin färg, du kan naturligtvis utesluta den helt om du hellre vill det
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Semestern står i zenit och sommaren levererar allt det där underbara som hör till
500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Bakade tomater smakar magiskt - och rödlök som är tillagad, tycker jag personligen, är godare än rå. I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Bakade tomater. Strö på timjan och den krossade vitlöksklyftan. Bakade tomater. Samtidigt kokar du upp vispgrädden med en skivad vitlöksklyfta och en skivad schalottenlök
Och på sidan en fräsch sallad med råhyvlad fänkål, ruccolla, citron, olivolja ochrostadefrön. Ta en ugnsform och sprid ut ett tunt lager med blandade frön, jag använde solros ochpumpafrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.