Bakad rabarber med kardemummacrème
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 st stjälkar späd rabarber
  • 12 tsk strösocker
  • 18 tunna skivor sockerkaka
  • 12 dl crème fraiche (34 %)
  • 12-3 tsk florsocker
  • 12 krm malen kardemumma
  • 1 florsocker
  • 1 citronmelissSätt ugnen på 150°. Dela rabarbern i 12–15 cm långa bitar. Sockra rabarbern och ugnsbaka den mjuk mitt i ugnen, 6–7 minuter. Höj ugnsvärmen till 225° och rosta sockerkaksskivorna knapriga högt upp i ugnen ca 5 minuter, passa så de inte bränns. Blanda crème fraiche med florsocker och kardemumma. Lägg upp två bitar sockerkaka per person och arrangera rabarbern ovanpå som på bilden. Klicka kardemummacreme i ena änden, dekorera med citronmeliss och pudra florsocker över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.