Fördela röran i bakpotatisarna. Smaka av med salt och peppar. 4 bakpotatisar. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Nagga bakpotatisen och baka i micron ca 10-15 minuter
Bakadpotatis är ju så gott. Pricka potatisarna så de inte "exploderar" i ugnen. Knepet är att bottna med ett riktigt gott kryddsmör och sedan klicka på röran
Ta ut de bakadepotatisarna och låt dem svalna något. Servera bakpotatisenmedtonfiskröran. Använd en kökshandduk att hålla potatisenmed så du inte bränner dig
servera till bakadpotatis eller på rostad grov macka. bakadpotatis tvättar jag, naggar och bakar i 200 C i 1 h 15 min, men det beror ju på hur man vill ha dem. (lyckades glömma 20 bakadepotatisar i ugnen i 1 h efter att jag stängt av ugnen häromdagen när vi hade många gäster och tja, det blev väldigt bakt, men det funkade det också. 1 burk tonfisk i vatten (abbas är godast)1 burk gröna jätten majs (blir inte alls lika gott med andra sorter. 20 bakadepotatisar
I en bakadpotatis vill jag ha en fräsch, kall röra och för att pigga upp tonfisken här har jag baserat såsen på mer yoghurt än majonnäs och haft i tärnat äpple i röran
Dessa röror åt vi igår tillsammans medbakadepotatisar och my god vad gott det var. Till och med jag och Linus åt av tonfiskröran som Micke gjorde, trots att vi inte alls gillar tonfisk
Jag brukar nästan alltid äta keso till bakadpotatis, men idag gjorde jag en tonfiskröra. Bakar man potatisen i mikron så är bakadpotatis en snabb och enkel lunch
Tvätta potatisen och skär kryss med en kniv. Tryck ihop sidorna så att potatisen öppnar sig. Hacka saltgurka och blanda det med tonfisk, hackad gräslök, dill, senap, gräddfil, majonnäs, gröna ärter, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.