Bakad potatis med tonfiskröra
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 14 msk smör
  • 11 tsk flingsalt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 Tonfiskröra: 3 tomater
  • 13 klyftor vitlök
  • 12 msk hackad gul lök, rödlök eller purjolök
  • 12 burkar tonfisk i vatten eller olja
  • 13 dl gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche
  • 10,5 krm cayennepeppar
  • 12 msk majonnäs
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm svart- eller vitpepparSätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba bakpotatisarna rena och stick några hål i i dem så de inte spricker. Baka potatisen i ca en timme och 15 minuter. Känn om de är mjuka och har bakat klart genom att sticka i dem. Har du bråttom kan du använda mikron. Kör potatisarna på max i mikron 20 minuter och avsluta 30 minuter i ugnen. Känn dock så att bakpotatisarna är färdigbakta. Annars baka dem längre. Förbered tonfiskröran under tiden du bakar potatisen: öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet eller oljan. Hacka tomaterna i små tärningar och lägg i skålen. Pressa i vitlök och blanda med tonfisken. Hacka lök fint och blanda ner. Rör i cayennepeppar, salt, peppar samt gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche. Rör ihop till en röra och smaka av med salt och peppar. Tonfiskröran förvaras i kylen. Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna något. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop bakpotatisen så att den öppnar sig. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Använd en kökshandduk att hålla potatisen med så du inte bränner dig. Servera bakpotatisen med tonfiskröran.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.