1 kg
räkor med skalGnugga potatisarna rena – du behöver inte torka dem – och nagga dem runt om med en gaffel. Låt potatisarna vara fuktiga runt om och salta på båda sidor. Lägg in på ett galler i ugnen på 225°C på över- och undervärme – inget folie runt potatisarna, då blir de kokta! Vänd potatisarna efter 30 minuter, efter efter 30 minuter igen, sedan två gånger efter 15 minuter.Hacka dill och finhacka rödlök. Blanda med creme fraiche och caviar. Smaka av med svartpeppar och eventuellt en nypa salt.Tina räkorna i ljummet vatten och skala dem. Skär ett kryss i potatisen, klicka i röran och strössla över räkor.
Jag tänkte på det här medbakpotatis, eller säger ni bakadpotatis. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Skala och skiva potatisoch lök. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven. Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde och pressa i vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.