Bakad potatis
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 14 msk smör till servering
  • 10,5 tsk flingsalt
  • 11 krm nymalen svartpeppar
  • 1 Kycklingröra: 4 dl hackad grillad kyckling i bitar
  • 11 tsk curry eller garam masala
  • 12 dl matlagningsyoghurt (eller creme fraiche)
  • 11 dl majs
  • 11 hackad röd paprika
  • 1 Tonfiskröra: 2 burkar tonfisk
  • 11 hackat eller rivet äpple
  • 12 msk kapris
  • 13 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
  • 10,5 krm cayennepeppar
  • 1 Löjrom: 4 msk löjrom eller annan rom
  • 11 dl gräddfil
  • 10,5 hackad rödlök
  • 14 tsk smör
  • 14 tsk gräslök
  • 1 Skagenröra: 4 dl skalade räkor
  • 12 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
  • 10,5 dl dill
  • 12 msk citronsaft
  • 11 dl majs
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm vitpepparSätt ugnen på 200 grader. Skölj och skrubba bakpotatisarna rena och stick några hål i i dem så de inte spricker. Använd en provsticka, gaffel eller kniv. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller, ett ugnsbleck, ugnsfast form eller stor ugnsfast stekpanna. Baka potatisarna i ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Känn om de är mjuka och har bakat klart genom att sticka i dem. Känn dock så att bakpotatisarna är färdigbakta med en provsticka eller knivspets. Annars baka dem längre. Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna något. Slå in dem i folie direkt om du vill varmhålla dem. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop bakpotatisen så att den öppnar sig. Tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Använd en kökshandduk att hålla potatisen med så du inte bränner dig. Servera bakpotatisarna som potatistillbehör med en klick smör, salt och peppar eller fyll dem med en god fyllning.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.