1 Grönärtspuré
med pepparrot100 g gröna ärtor 1 msk smör 2 msk grädde 20 g färsk pepparrot salt
1 Servering
löjromPiggvar
Baka fisken med salt och smör i ungen på 70 grader till en kärntemperatur på 43 grader. Krondillspickladgurka
Skiva gurkan tunt. Koka upp ättika, vatten, socker och krondill. Lägg ner gurkan och låt den dra tills lagen har svalnat. Vitvinssås
Fräs lök och fänkål tills det har mjuknat. Häll på vitt vin och låt reducera till hälften. Häll ner fiskfonden och reducera till hälften. Häll sedan ner grädden och låt den reducera till hälften igen. Smaka upp såsen med salt, vitvinsvinäger och champagne. Grönärtspuré med pepparrot
Värm på allt i en kastrull och riv ner pepparroten. Mixa sedan allt tills den blir slätt och smaka upp med salt Servering
Piggvarmed kantareller, västerbottensost och vitvinssåsPortioner. Ta bort huvudet och stjärtfenan på piggvaren, dela fisken mitt i ryggraden och klipp sidorna
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakad havregröt med russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.