Bakad piggvar med vitvinssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g piggvar
  • 1 salt
  • 1 smör
  • 11 gurka
  • 10,5 dl ättiksprit 12 %
  • 11 dl vatten
  • 150 g strösocker
  • 150 g krondill
  • 11 schalottenlök
  • 11 fänkål
  • 12 dl vitt vin
  • 12 dl fiskfond
  • 12 dl grädde
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 champagne
  • 1100 g gröna ärtor
  • 11 msk smör
  • 12 msk grädde
  • 120 g färsk pepparrot
  • 1 löjrom
  • 1 Piggvar300 g piggvar salt smör
  • 1 Krondillspickladgurka1 gurka 0,5 dl ättiksprit 12 % 1 dl vatten 50 g strösocker 50 g krondill
  • 1 Vitvinssås1 schalottenlök 1 fänkål 2 dl vitt vin 2 dl fiskfond 2 dl grädde salt vitvinsvinäger champagne
  • 1 Grönärtspuré med pepparrot100 g gröna ärtor 1 msk smör 2 msk grädde 20 g färsk pepparrot salt
  • 1 Servering löjromPiggvar
  • Baka fisken med salt och smör i ungen på 70 grader till en kärntemperatur på 43 grader. Krondillspickladgurka
  • Skiva gurkan tunt. Koka upp ättika, vatten, socker och krondill. Lägg ner gurkan och låt den dra tills lagen har svalnat. Vitvinssås
  • Fräs lök och fänkål tills det har mjuknat. Häll på vitt vin och låt reducera till hälften. Häll ner fiskfonden och reducera till hälften. Häll sedan ner grädden och låt den reducera till hälften igen.  Smaka upp såsen med salt, vitvinsvinäger och champagne.  Grönärtspuré med pepparrot
  • Värm på allt i en kastrull och riv ner pepparroten. Mixa sedan allt tills den blir slätt och smaka upp med salt Servering
  • Toppa slutligen rätten med löjrom.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.