Bakad gröt med kardemummapäron
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 päron
  • 1 smör (till stekning)
  • 12 tsk kardemumma
  • 13 dl havregryn
  • 15 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
  • 12 ägg
  • 11 krm salt
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 krm vaniljpulver
  • 11 msk citronskal, rivet
  • 11 msk honung
  • 1 grekisk yoghurt
  • 1 honung
  • 1 nötter (eller frön)
  • 12 päron smör (till stekning) 2 tsk kardemumma 3 dl havregryn 5 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk) 2 ägg 1 krm salt 1 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 1 msk citronskal, rivet 1 msk honung
  • 1 Till servering grekisk yoghurt honung nötter (eller frön)Värm upp ugnen till 200 grader. Skiva, eller tärna, päronen och stek bitarna i lite smör tillsammans med kardemumma. Vispa ihop havregryn med mandelmjölk, ägg och resten av ingredienserna, utom päronen. Häll blandningen i en smord form och toppa med päronbitarna. Baka gröten i ugnen ca 25 minuter. Servera med yoghurt, honung och nötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.