1 Till
servering grekisk yoghurt honung nötter (eller frön)Värm upp ugnen till 200 grader. Skiva, eller tärna, päronen och stek bitarna i lite smör tillsammans med kardemumma. Vispa ihop havregryn med mandelmjölk, ägg och resten av ingredienserna, utom päronen. Häll blandningen i en smord form och toppa med päronbitarna. Baka gröten i ugnen ca 25 minuter. Servera med yoghurt, honung och nötter.
Första gången jag gjorde bakadhavregrynsgröt så lagade jag den med ägg (recept här (klick)). Andra gången gjorde jag min gröt vegansk och med en annan smaksättning
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakadhavregrötmed russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakadgröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Blanda alla inredienser i en kastrull och värm på medelhög värme till önskad konsistens. gröt,. Servera med kanel och sötning eller dina favoritbär och kokosmjölk eller mandelmjölk
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
I Söndags åt vi bakade potatisar till middag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigt till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.