några kvistar färsk timjanRingla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande. Skölj av fetaosten och lägg i mitten.Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp. Finhacka vitlök och halvera småtomaterna.Fördela ut lök, tomater, kapris och oliver runt om fetaosten. Strössla över vitlöken och ringla över olivolja. Dra över ett varv svartpeppar och ställ sedan in i 225°C på över- och undervärme i 30 minuter. Har du en ugn som gräddar ojämnt, vänd på plåten efter 15 minuter.Strössla timjan över den färdigbakade fetaosten. Ringla eventuellt över lite extra olivolja om det behöver. Servera gärna med risoni som en komplett rätt. Ta då 1,5 dl risoni. Dubbla allt, inklusive risonin för 4 personer.
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Pensla snittytorna och skalet med oljan. Borsta och tvätta potatisarna väl. Salta och peppra. 3 sötpotatisar, medelstora. 1salt och peppar. 1150 g fetaost. 1Toppa potatisen med smulad fetaostoch oliverna. 1Garnera med örterna och ringla över jungfruoljan
Rör om och smaka av med salt och peppar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja
Potatisen blir mycket god och är ett gott alternativ till ungsbakad potatis om man inte har en ugn. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.