Bakad fetaost med nektariner, rödlök, soltorkade tomater och mynta
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 bitar fetaost (á 150g styck)
  • 1 rödlök
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • 2 nektariner eller persikor
  • svartpeppar
  • 15 blad färsk mynta
  • olivolja + olja från de soltorkade tomaternaRingla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande. Skölj av fetaosten och lägg i mitten.Hacka de soltorkade tomaterna. Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp. Halvera nektarinerna, vrid bort kärnan och skär halvorna till klyftor.Fördela ut soltorkade tomater, lök och persika runt om fetaosten. Ringla olivolja över det hela och gärna lite av olja från de soltorkade tomaterna. Dra över ett varv svartpeppar och ställ sedan in i 225°C på över- och undervärme i 30 minuter. Har du en ugn som gräddar ojämnt, vänd på plåten efter 15 minuter.Strimla myntan och strössla ut över den färdigbakade fetaosten. Ringla eventuellt över lite extra olivolja om det behöver. Servera gärna med couscous som en komplett rätt; ta 3 dl couscous för 4 personer.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.