En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Bakade denna kakan till morsdag. Häll smeten i en form med avtagbar botten. Smält chokladen till toppingen över vattenbad tillsammans med smör och sirap
Vill du baka en klassisk Budapest byter du ut vinbären ut mot en burk mandarinklyftor. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den. Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.