Focaccia är fantastiskt gott, och särskilt med oliver i. Baka ditt eget och servera till studentmottagningen – eller till vilken fest som helst för den delen
Antingen som en kolhydratskälla, typ kött med en fräsch sallad och bröd eller som gott tillbehör. Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör
Tillsätt resten av vattnet, olja, honung och salt. Blanda ner mjölet och arbeta ihop till en lös deg. Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer
Häll i olja och blanda runt. Tillsätt vatten lite i taget tills degen är lagom mjuk och. Smöra kakorna och rulla ihop dem i väntan på stekning/gräddning
Bara att frysa dom och ta upp och värma när det är dags att äta. Så fort du tar ut brödet lägger du den under dubbla bakdukar, viktigt att de täcks direkt annars hårdnar de
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.