Här kommer ett recept på riktigtsaftiga och goda tekakor som ni måste testa att bakai helgen. Vimissade att nagga brödeninnansistajäsningen så det fickvi göra precisinnan tekakorna hoppade ini ugnen, det är därför de ser liteknöliga ut
Hur är det bakar du mycket på råg. Låt bröden jäsa ca en timme. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. De här rågbullarna är smakrika och lite grövre, både krossad råg och siktat rågmjöl
Serverade nybakatbrödtill frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Varför inte testa att baka egna brödkakor. Trött på det vanligatråkigabrödeti affären. Smält margarini en gryta, tillsätt mjölken och låt allt blifingervarmt
Låt den stå övertäckt i rumstemperatur i ett dygn. Tryck ut degen i ett jämntjockt lager. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuteri övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skrapa ned degen i en smord ugnssäker form, 20 x 30 cm stor. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa iytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalseni 225° varm ugn i ca 20 minuter. 3 dl havrekli. 5 dl linfrö. 2 dl rågflingor
Sååååå gott. De är snabba, goda och perfekta för picknick eller om ni får oväntade gäster. Jag har provat dem förut men nu har jag gjort en uppdaterad version som jag själv tycker blev mycket bättre
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Kavla med kruskavel ut brödendirekt på varma smorda plåtar. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Gottbrödbakati gjutjärnsgryta. Detta brödbakasi gryta i ugnen och är enkelt att baka. Det vill säga, antingen på kvällen innan, så att degen jäser över natten och bakas på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.