Eller så kan du lägga ett extra ark med bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott
Denna vita lösliga förening, som också kallas natriumbikarbonat, har använts i århundraden - och så långt tillbaka som det gamla Egypten - som ett naturligt rengöringsmedel och konserveringsmedel
Vispa ihop jäst, mjölk, ägg, äggvita och socker i en bunke eller degblandare med insats för kaksmet. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller hackade nötter
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakadutan vitt socker
Bröa medglutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller kokosflingor. Vispa lite till med elvispen så allt blandas, och sikta sedan ned rismjöl blandat medbakpulver
Jag har även provat att rosta det och det fungerade galant det med. Hembakat bröd är alltid lite extra gott men ibland har man kanske inte alla ingredienserna hemma så att man enkelt kan slänga ihop något
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Varken mandelmjöl, kokosmjöl, hampamjöl eller chiamjöl innehåller särskilt mycket kolhydrater, men däremot massor med fibrer, vitaminer, mineraler och bra fettsyror som vi alla behöver
Det här brödet brukar bakas på Spanien retreatsen och är helt otroligt gott Vi gör alltid foccacia style, alltså platt men ändå fluffigt bröd, med oliver, rödlök och körsbärstomater som på bilden, funkar såklart lika bra i brödform också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.