Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakadebrödav er läsare. The post Mjukt brödbakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Baka det. Jag önskar att jag kunde få distribuera ett av de här bröden till alla landets äldreboenden. En nyttig och näringsspäckad smoothie, en banan, eller en smörgås på ett innehållsrikt bröd före läggdags kan väl inte vara oöverstigligt att få till
Jag har förvisso inte hunnit tillverka skorporna än eftersom jag bakade fruktkakan igår eftermiddag, men det kan jag inte tänka mig annat än att den detaljen kommer att gå bra
Eftersom våffelsmet och pannkakssmet innehåller mycket ägg och i våfflornas fall även smör, har jag funderat på om den inte borde gå att återanvända som degspad till bröd
Jag bakar det även i en rätt stor brödform, det kommer inte resa sig så mycket utan skärs i bitar som sen delas på mitten likt t ex en köpt "frökus" från affären
Det kommer i varje fall att bli fler inköp för min del i varje fall att ha som reserv till mig själv om jag inte orkar baka eller om man ska iväg nån stans
smord brödform och strö över. Kryddig kavring – dessutom glutenfri – och en egenhändigt tillagad rödbetssallad som passar perfekt serverad med sojabullar och lite grönsallad på den goda kavringen… Mums är bara förnamnet
Lite större bröd i form av minibaguette. Forma till en avlång baguette och grädda i minst 25 minuter. Grädda i 60-65 minuter i brödform. (Jag hade 6 dl, då var konsistensen som en smet till kladdkaka typ)
Denna linsröran passade så bra till den fräscha kycklingsallad som blev gårdagens middag. Linserna går fort att koka och fungerar fint som ersättning istället för kött i en sallad eller till ris, pasta eller couscous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.