FocacciaFörrbakade jag ibland focaccia på helgerna och så åt vi det fyllda brödet till lunch. Receptet hämtat från Annika RognebyLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
I veckor har jag gått och varit sugen på äppelkaka men inte riktigt fått tummarna loss. Men så igår inför mitt middagsbesök med de gästande kockarna så googlade jag runt på lite recept och hittade ett hos min fina vän Åse
I så fall kanske en Focaccia skulle passa - det är världens trevligaste bjudbröd, tycker jag. Focaccia1 pkt jäst2 dl vatten2 dl mjölk1 msk honung2 msk olivolja 1 tsk salt9-10 dl vetemjöl specialAtt ha ovanpå
om jag äter något av det jag bakar till killarna som inte är enligt LCHF. För någon dag sedan när jag bakade rabarberkaka till killarna ville jag också ha något gott till fikat, resultatet av att blanda lite allt möjligt blev den här smarriga pajen
Boken inleds med ett avsnitt om att baka med lchf och fakta om olika mjöl och socker, och i många av recepten blandas flera olika mjölsorter och flera olika sötningar i samma recept, vilket gör att de flesta recept känns väldigt krångliga, speciellt om det är flera moment
Vill Du baka lite sötare kaffebröd, men ändå helt LCHF-anpassat. De är bakade helt utan vanligt socker och mjöl, Mariann använder bara Stevia och Sukrin/Erythritol i sina kakor
Detta är lchf varianten med denna focaccia men kör vanligt vitt bröd till scampin om ni inte äter LCHF så har ni en supergod rätt som passar till förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.