Dela brödet i tre bottnar. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand
Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Kommer absolut att baka igen, på exakt detta vis. Det här brödet kom till när jag ville göra en filmjölkslimpa till middagens soppa, men saknade både filmjölk och bikarbonat
Det går även bra att använda röran som fyllning i tunnbröd. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre. Häll i dom torra ingredienserna och mjölken i äggen och blanda till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.