Recepten är anpassade efter de råvaror vi har iSverigeoch utgår från ekologiska råvaror som smakar mer och är både saftigareochnyttigare jämfört med brödbakade av glutenfriamjölmixer
Tätt efter lingon – ochzucchinibrödet kommer detta som mest bakadebröd av er läsare. Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre
Choklad- & Vaniljmuffins10 stora 4 dl vetemjöl3 msk kakao2 msk chokladpulver (o´boy eller liknande)1 tsk bakpulver0,25 tsk bikarbonat0,5 tsk salt1,5 dl strösocker1 ägg, lätt vispat2,25 dl mjölk2 tsk vaniljsocker75 g smör, smält och avsvalnat Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarnai en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna, utom vaniljsocker, i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk, vaniljsockeroch smält smörTillsättblandningentill de torra ingrediensernaochrör om lätt tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller tillmuffinsen rest sigoch är fastaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler Häll grädde, socker ochsiraptilltoppingeni en kastrull, låt det koka ordentligttill 120 grader, rör då och dåTa bort från värmen ochklicka ner smöretRör om ordentligtoch blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över muffinsenoch låt stelna 10 stora. 0,25 tsk bikarbonat. 2 tsk vaniljsocker. 1,5 dl vispgrädde. 0,5 dl ljus sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.