Vi använde hokifile som vit fiskoch basilika samt persilja som örtkryddor. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Servera direkt tillsammans med citronklyftor. Skölj av dem väl och torka av med hushållspapper. Häll upp rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter
Blanda ihop alla övriga ingredienser och smaka av ordentligt med salt & peppar. Den passar perfekt till lite fårostfyllda färsbiffar ochfriterad färskpotatis som vi åt till
Glutenfri mandelkaka med päron och äpple i långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Servera pestopastan med den stekta fiskenoch riv lite extra citronskal över. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fiskfiléerna gyllenbruna på båda sidor
Hårt stekt, nästen friterad kapris är ett underbart komplement till både fisk, kött och grönsaker. Lägg fiskfiléerna ovanpå och de varma rödbetorna runt om
Är du osäker på om fisken är genomstekt kan du baka dem en stund i ugnen efter att du stekt dem. Serveramed ärtor eller riven morot, dillsås och potatismos
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Mailat fram ochtillbaka, bokat möten. Serveramed pressad potatis och en god sallad. Terminsstart och uppstart med både jobb, skola, förskola och aktiviteter
Hoppas på att hinna baka lite och fixa klart Ms presenter under dagen innan jobbet. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.