2 dl
röda kidneybönor, som man blötlägger kvällen innan
vatten
1 tsk
salt
3 klyfta
vitlök
1 knippe
färsk timjan [ca en kvart av en färsk planta]
3 dl
ris
5 dl
spad från de kokta bönorna
1 dl
kokosmjölk
1 knippe
gräslök, finhackad
1 cm
ingefära, finhackad
3 klyfta
vitlök, finhackat
0,5 gul
lök
0,5
chilifrukt (undvik kärnorna)
1 msk
torkad timjan
1 limefrukt,
juice
2 msk
soja
2 msk
rapsolja
3 msk
brunt farinsocker
0,5 tsk
salt
1 msk
allkrydda
4 färska
kycklinglår
25 g
smör, smält eller flytande margarin
plantaines (kokbananer)
Ris med bönor2 dl röda kidneybönor, som man blötlägger kvällen innan vatten 1 tsk salt 3 klyfta vitlök 1 knippe färsk timjan [ca en kvart av en färsk planta] 3 dl ris 5 dl spad från de kokta bönorna 1 dl kokosmjölk
Jerkmarinmarinad till kycklingen1 knippe gräslök, finhackad 1 cm ingefära, finhackad 3 klyfta vitlök, finhackat 0,5 gul lök 0,5 chilifrukt (undvik kärnorna) 1 msk torkad timjan 1 limefrukt, juice 2 msk soja 2 msk rapsolja 3 msk brunt farinsocker 0,5 tsk salt 1 msk allkrydda
Bajan chicken4 färska kycklinglår 25 g smör, smält eller flytande margarin plantaines (kokbananer)
Marinera kycklingvingarna (med fördel över natten). Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock. Låt lagen bli rumstempererad innan du lägger i kycklingen
Lägg i kycklingen och häll i hela flaskan BBQ-sås (skaka ut det sista med lite vatten). Vi serverade med små tortillabröd, lite extra rödlök, avokado, lime, majs, tomater och massor av koriander
Yesterday's lunch was a delicious chicken dish that I ate with jasmine rice. Gårdagens lunch blev en supergod kycklingrätt som jag åt tillsammans med jasminris
Juicy chicken with tasty filling and crispy crust. Saftig kycklingmed god fyllning och krispig yta. Enkel att tillaga är den också, eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.