Baileys Cookies and Cream Parfait
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 st oreokex
  • 1150 g mjölkchoklad
  • 11½ dl mjölk
  • 14½ dl grädde
  • 11 dl Baileys
  • 11 dl florsockerKrossa Oreo kexen med en handmixer
  • 1 Hacka mjölkchokladen grovt och lägg i en bunke. Kok upp mjölken och häll denna över den hackade chokladen. Vänta i 2-3 minuter och rör runt tills alla bitar löst upp sig. Låt chokladen svalna till rumstemperatur.
  • 1 Dela grädden i två delar. Den ena lämnas för att användas sen. Den andra vispas hårt ihop med Baileys, och florsocker. Blanda nu med stora luftiga tag Baileysgrädden med chokladen.
  • 1 Vispa den första halvan av grädden och ställ åt sidan.
  • 1 Börja med Baileysgrädde i botten på glaset, fyll sen på med lite grädde och därefter krossade Oreo kex. Fortsätt med grädde, sen Baileyskräm och toppa med grädde. Avsluta med att strö över krossad Oreo kex
  • 1 Denna kan lätt serveras direkt, men den blir ännu bättre om den får stå i kylen i 2-3 timmar innan servering.
  • 1 (gott råd på vägen. Grädde och Baileys jobbas lättare med om det är riktigt kallt innan. Ställ både Baileys och grädde i frysen i ca 20 minuter innan du skall använda detta)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.