11 dl
florsockerKrossa Oreo kexen med en handmixer
1 Hacka
mjölkchokladen grovt och lägg i en bunke. Kok upp mjölken och häll denna över den hackade chokladen. Vänta i 2-3 minuter och rör runt tills alla bitar löst upp sig. Låt chokladen svalna till rumstemperatur.
1 Dela
grädden i två delar. Den ena lämnas för att användas sen. Den andra vispas hårt ihop med Baileys, och florsocker. Blanda nu med stora luftiga tag Baileysgrädden med chokladen.
1 Vispa
den första halvan av grädden och ställ åt sidan.
1 Börja
med Baileysgrädde i botten på glaset, fyll sen på med lite grädde och därefter krossade Oreo kex. Fortsätt med grädde, sen Baileyskräm och toppa med grädde. Avsluta med att strö över krossad Oreo kex
1 Denna
kan lätt serveras direkt, men den blir ännu bättre om den får stå i kylen i 2-3 timmar innan servering.
1 (gott
råd på vägen. Grädde och Baileys jobbas lättare med om det är riktigt kallt innan. Ställ både Baileys och grädde i frysen i ca 20 minuter innan du skall använda detta)
Hej. Jag ska först be om ursäkt för att jag inte är så duktig på att uppdatera ofta men det har varit så otroligt mycket senaste tiden nu, två barn är inte så lätt plus att jag inte mått så bra
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner. Kryddburken är en av dom få bloggar jag fortfarande besöker och som har behållt sitt fokus på mat- och bakrecept och inte förvandlats till en ”livsstilsblogg”
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Vänd ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg- och sockerblandningen och blanda till en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.