Jag gick efter receptet fast nästa gång jag gör den kommer jag bara att använda mig av 2 gelatinblad istället för 3 och jag tyckte att det blev för mycket bailyes smak så det tar kanske 1/2 dl istället för 1 dl. 4 pers3 gelatinblad1 vaniljstång4 dl grädde3 msk strösocker1 dl BailyesGÖR SÅ HÄR. Låt stå i kylskåpet i några timmar Jag gick efter receptet fast nästa gång jag gör den kommer jag bara att använda mig av 2 gelatinblad istället för 3 och jag tyckte att det blev för mycket bailyes smak så det tar kanske 1/2 dl istället för 1 dl. 1 vaniljstång
Både chokladen ganachen och botten blev lite för hård på min cheesecake, jag misstänker att det beror på att jag ställde den i frysen innan servering istället för kylen
Baileys i kladdkaka blev verkligen lyckad. 100 g smält smör. 11/2 dl vetemjöl. 1 krm salt. 3 1/2 msk kakao. 1 msk vaniljsocker. 2-2,5 msk Baileys. Sätt ugnen på 175 grader. Häll ner i en bakplåtsklädd form, gärna långform och grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. 11 2 ägg 100 g smält smör. 11/2 dl vetemjöl. 1 krm salt. 3 1/2 msk kakao. 1 msk vaniljsocker. 2-2,5 msk Baileys
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Igår var det påskmiddag hemma hos pappa tillsammans med mina syskon, så pappa och jag hjälptes åt att fixa påskbuffén
Godaste förrätten, 1 bricka till fyra. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt. 2017-07-30 @ 21. Allmänt 1 kartong jordgubbar. 1 paket serrano skinka. 1 citron
På svag värme under ständig omrörning, låt sockret karamelliseras så det får en fin gyllenbrun färg. ”Härligt Hemma” Har valt ut sina 10 favoriter nämligen. 150 g smält smör. 2 msk baileys. 100 g mörk choklad. 175 grader i ca 20 minuter på det nedersta gallret. 10 favoriter nämligen. 150 g smält smör. 2 msk baileys. 100 g mörk choklad
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Ni får ursäkta för dålig uppdatering här inne just nu men jag har så fullt upp med skolan så ja hinner knappt göra någonting annat än att plugga inför tenta och skriva uppsats
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och vårigapåsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
2015-12-23, 20. 11. 1 burk sötad kondenserad mjölk. 150 g mörka chokladknappar. 60 g Baileys. Klä en form 18 x 18 cm. I en kastrull, häll ner mjölk, smör, socker och sirapen och sjud på medelvärme till ca 110 grader. Ta bort från värmen och tillsätt Baileys och chokladen och rör till allt är en jämn smet, häll ner i formen och låt svalna en stund innan den ställs i kylen i minst 12 timmar. bakat 1 burk sötad kondenserad mjölk. 150 g mörka chokladknappar. 60 g Baileys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.