Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
3st baguetter. Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 20-30 min. Ställ in en skål/form med 1-2dl vatten i botten av ugnen och grädda bröden i mitten av ugnen på 225´c i ca. 3st baguetter
Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellan baguetterna när de jäser
Önskar man mindre baguetter går det bra att dela degen i tre eller fyra delar i stället. 2 baguetter. Tillsätt både dinkel- och grahamsmjöl (spar ca 1dl till utbakningen) och knåda ihop till en deg. 2 baguetter
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.