Baconrullader med tomatsås och potatismos
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 ägg
  • 11 1/2 msk potatismjöl
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
  • 11 msk lökpulver
  • 11 1/2 pkt bacon à 140 g
  • 11 dl marinerade soltorkade tomater
  • 12 dl turkisk yoghurt
  • 11/2 dl majonnäs
  • 11 tsk dijonsenap
  • 11 dl riven parmesanost
  • 1 salt och peppar
  • 1 potatismos
  • 1 blandad salladSätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, potatismjöl och mjölk. Smaksätt med tomatpuré, oregano och lökpulver. Rör samman till en smidig färs.
  • 1 Forma färsen till avlånga rullader. Linda en skiva bacon runt varje och lägg dem i en smord ugnsfast form. Stek dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • 1 Mixa soltorkade tomater med yoghurt, majonnäs, senap, parmesanost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Potatismos: Skala 800 gram mjölig potatis och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och stöt potatisen med en ballongvisp och tillsätt 2 matskedar smör. Späd med 1–1 ½ dl het mjölk och vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  • 1 Servera baconrulladerna med potatismos och blandad sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.