Här kommer receptet på den smarriga pajen somfanns med i min Påsk-Buffé. BACONPAJ lchfBOTTNEN. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och smaka av med kryddor
Smaka av med salt och peppar. Pensla filobladet med uppvispat ägg. Fortsätt att vika runt fyllningen tills det formar ett trekantigt paket med många lager
Pajdeg kvar från gårdagens kräftpaj - resultatet blev den här goda baconpajen. Använde mig av mina portionsformar (i teflon med lös botten, från Cervera) men du kan göra en stor paj om du hellre vill det
Strimla två purjolökar och lägg med (jag lade i en sak i taget vartefter). Vi åt med tomatklyftor, jag åt min sista bit när den var nästan kall, det var också gott
En god paj med bacon och ost är alltid gott. Blanda allt snabbt i en maberedare och klä en 30 cm pajform med degen, nagga och låt stå kallt minst 30 minuter. Blanda allt snabbt i en maberedare och klä en 30 cm pajform med degen, nagga och låt stå kallt minst 30 minuter
Blanda ihop pajdegen till en grynig massa och platta ut den i en form med avtagbara kanter (ca 23 cm). När det gått ca 30 minuter fyller du pajskalet med kycklingen och baconen
Baconpajmed kummin och valnötter. sparris, torrostade pinjenötter, valnötter och solroskärnor, hackade sparrisstjälkar och salladslökar, klippt och knaperstekt bacon, torrostade hela kumminfrön, riven ost, och stekt köttfärs med dipkryddor
Gaffelmosa fetaosten, blanda ned yoghurten och krydda med svartpeppar. Dessutom är de enkla att göra, dock aningen pillrigt eftersom att filodegen är så tunn, men i helhet enkelt
Därför gjorde jag idag broccoli- och baconpajmed en doft av parmesanost såklart. Ta bort den översta plastbiten, och lägg plattan i formen, ta bort den andra delen av plasten och jämna till degen med en fuktig hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.