Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
I helgen blev jag påmind om den här rätten med nykokta rödbetor med vitlök- och persiljesmör som jag totalt har gömt bort att jag gjorde för ett par somrar sedan
Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Skär champinjonerna i kvartar, finhacka lök och vitlök och stek champinjoner och löken i smör
Om man vill festa till kycklingspetten lite extra kan man varva kycklingbitar med ihopvikta salamibitar och sedan linda in det i bacon, men det blir jättegott även utan de där salamibitarna
baconlindad kycklingfilé med ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under. Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.