Blomkål ochbroccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Hacka rödlöken och vitlöken. Koka grönsakerna så de blir lagom mjuka, spola av och låt rinna av. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken
Schalottenlöken tillsätts i slutet av stekningen och steks tills den är krispig. Råstekt broccolioch blomkål med sardellcrèmeHar du ännu inte ätit råstekt broccoli eller blomkål måste du göra det nu
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål medkapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Vill man så kan man servera pasta, ris eller potatis till detta men det gjorde inte vi. Blanda fyst broccolioch blomkål med den smaksatta crème fraichen
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans medrisochbroccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.