1700 g
tvådelad eller tunnskivad kycklingbröstfilé
1 salt
och peppar
12 tsk
smör
11 msk
kycklingfond
11 dl
torrt vitt vin
11 msk
majsstärkelse
12 dl
vatten
1 kokt
quinoa, blomkål och broccoliFyllning: Hacka svampen, skiva purjolöken, skala och finhacka vitlöken, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in, cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda med färskost, persilja och smaka av med salt och peppar.
1 Torka
av, salta och peppra de skivade filéerna. Lägg en klick av fyllningen på varje filé och rulla samman, avsluta med en baconskiva runt om. Fäst med tandpetare längs med ruladen. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vitt vin och kycklingfond och sätt på lock. Låt bräsera 5 minuter. Red av skyn med majsstärkelse utrört i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt quinoa, blomkåls- och broccolibuketter.
Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Blanda med pressad vitlökklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Har varit borta några fredagar så i kväll var det skönt att bara vara hemma och mysa med familjen. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva
Banka även gärna lite med en köttklubba. 125 g färskost, med örter och vitlök. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingfiléerna på längden (så att det blir stora men tunna skivor)
baconlindad kycklingfilé med ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem
Skär kycklingfiléerna på längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda. Igår så lagade jag baconlindad kycklingfilé och till den hade vi ugnsrostade rotfrukter
Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Krydda laxfiléerna med örtsalt och peppar. Toppa med färsk timjan. Servera med couscous och sallad. En mycket god fiskrätt med många smaker♥Du behöver4 portioner4 laxfiléerÖrtsaltPeppar1 burk philadelphia vitlök och örter1 kruka färsk timjan. In med laxfiléerna i ugnen i 20 minuter
Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna. Krydda med salt, vitpeppar och vitlök mellan varven och lägg matfettet i klickar över potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.