Baconlindade kycklingrullader med svampfyllning
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • 11/4 purjolök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11/2 röd spansk chilipeppar
  • 12 msk smör
  • 1100 g färskost
  • 12 msk hackad persilja
  • 11-2 paket bacon
  • 1700 g tvådelad eller tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 1 salt och peppar
  • 12 tsk smör
  • 11 msk kycklingfond
  • 11 dl torrt vitt vin
  • 11 msk majsstärkelse
  • 12 dl vatten
  • 1 kokt quinoa, blomkål och broccoliFyllning: Hacka svampen, skiva purjolöken, skala och finhacka vitlöken, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in, cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda med färskost, persilja och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Torka av, salta och peppra de skivade filéerna. Lägg en klick av fyllningen på varje filé och rulla samman, avsluta med en baconskiva runt om. Fäst med tandpetare längs med ruladen. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vitt vin och kycklingfond och sätt på lock. Låt bräsera 5 minuter. Red av skyn med majsstärkelse utrört i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt quinoa, blomkåls- och broccolibuketter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.