Trä upp potatisenpå blötlagda träspett (eller metallspett). Koka potatisen med saltet och låt svalna. Skär upp ribsen och servera med grillade potatisar och sparrissallad
Dela potatisen om den är stor. Potatis och rotselleri. Skär varje korv i 6 bitar och trä upp på spett med champinjonerna. Rosta i ugnen på 200° i ca 25 minuter. Eller lägg med de på plåten de sista 10 minuterna. 800 g potatis
Trä potatisenpå spett och pensla med grillolja. Servera med potatisen och citronfärskosten. Grilla potatisen över glöd i ca 5 min eller värm i ugn 200°C ca 8 min. 600 g kokt färskpotatis
Desserten gjorde jag redan på onsdagskvällen, så den var klar. Recept på den kommer i nästa inlägg. Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Linda en halv baconskiva runt varje potatis. Vänd potatisarna någon gång under tiden. Lägg potatisarnapå en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills baconet fått fin färg, ca 20 minuter. 16 st kokta färskpotatisar
Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn). Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar
Lägg potatisspettenpå bakplåtspapperskläd plåt. Det var om hur man gjorde dessa potatisskruvar. Håll en skarp, tunn kniv i en vinkel och skär i motsatt riktning medans du vrider på spettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.