Till kvällens middag bestående av baconlindadkycklingoch råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléernamed bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer
Kycklingen ”grillade” jag i vår grillpanna i olivolja jag smaksatte den med. Linda om två sparris med en eller två skivor bacon, stek på hög värme i smör tillsammans med lite Himalayasalt
Idag är det min man som har stått för middagen och det blev baconlindadkycklingfilémed parmesanost, pestosås och kokt potatis och det blev väldigt gott
Gör några tvärgående snitt på varje kycklingfilé, salta och peppra runt om. Receptet är lättlagat med ger ändå en känsla av vardagsgourmet, och som i så många andra rätter så är det såsen som gör det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.