Baconlindad köttfärslimpa med champinjonsås
Therése mat & bak
Therése mat & bak
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 1 kg köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg 1 msk valfri fond
  • 1 gul lök
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • vitlökspeppar
  • 2 pkt bacon
  • Lägg ut baconskivorna på ett skärbräda lite omlott.
  • Forma färsen till en köttfärslimpa och lägg den mitt på baconet och linda in limpan med bacon.
  • Lägg köttfärslimpan i en ugnsform.
  • Ställ in limpan i ugnen och sänk temperaturen till 175°C.
  • Den skall vara ungefär 70 grader, ca 45 minuter
  • Champinjonsås
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • maizena
  • salt
  • peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.