Baconlindad fläskkarré i Crock Pot
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Baconlindad fläskkarré
  • 11 kg benfri fläskkarré i bit
  • 1-2 paket bacon
  • persillade, peppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 stång rabarber
  • 1 nektarin
  • 5 dl vitt vin
  • 1 dl chutney
  • 1 Höstpytt:
  • 13 stora morötter
  • 100 g fänkål
  • 1 röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 gul lök
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk condimento (vit balsamico)
  • salt
  • 11 msk smör
  • 1-2 msk majsredning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk skånsk senap
  • salt, peppar1. Ha ner vit, halverade vitlökar samt skivad rabarber och nektarin i Crock Poten.
  • 12. Ansa fettet från karrén. Klappa in persillade och peppar och rulla sedan in i bacon. Knyt upp steken med steksnöre och lägg ner i Crock Poten och kör i 3,5 timmar på högsta värmen.
  • 13. Finhacka grönsakerna, lök och mandlar så smått det går. Hetta upp olja i en vid panna och ha ner allt hack plus solrosfrön. Ringla över balsamicon och salta. Stek under omrörning ca 7-10 minuter. Grönsakerna ska vara genomvarma med fortfarande vara en aning knapriga.
  • 14. Tag ur steken ur Crock Poten och klipp bort snöret. Hetta upp ugnen till högsta temperatur. Smöra en ugnsfast form, lägg i steken och bred på ett lager med valfri chutney på överdelen (jag använde en het chilichutney). Ställ in steken i ca 10 minuter, vrid sedan om till grill och låt stå ytterligare 15 minuter. Håll ett öga så att den inte bränns, korta i så fall av tiden.
  • 15. Häll upp 2 dl av skyn från Crock Poten inklusive frukt och vitlök. Mixa till en slät soppa. Smält smör i en kastrull och vispa ner smör och sedan mjölk. Vispa sedan i skyn och grädde. Smaka av med senap och kryddor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.