All marinadvätska ska med ner i grytan. På med locket och in med grytan i en kall ugn. Spara gärna skyn som bildas i botten av grytan, reducera den och smaka av med grädde och eventuellt lite mer kryddor - världens godaste sås
Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Lägg allt i en gryta och skölj ur skyn i stekpannan med lite vatten. Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Krämig risottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Risottomed trattkantareller. Hacka löken och fräs den i rikligt med olivolja. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Mumsigt, kladdigt, och lagom onyttigt och extra gott med ett glas rödtjut, mums fillibabba. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.