4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
fetaost, aioli och Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce. Krispigt rostad potatismed massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Är man osäker på om potatisarna är klara så känn i dem medpotatissticka. Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Notera också att detta recept fungerar precis lika bra med vanlig, mjölig potatis som färskpotatis. Receptet kommer vara väldigt vagt denna gång, mest för att det inte är sådär jättenoga med mängderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.